Open Doors acties

Regelmatig wordt door een van de kindergroepen een actie georganiseerd om geld op te halen voor Open Doors (www.opendoors.nl).

In april 2018 was er een tosti actie waar veel geld werd opgehaald.

Verder hebben in het verleden de tieners enorm hun best gedaan en organiseerden een aantal hele mooie acties:

Open Doors gala

Eén van de goede ideeën die de de tieners hadden was het organiseren van een groot gala voor de hele gemeente en hun vrienden/familie/kennissen. Dat hebben ze dan ook gedaan en het gala werd uiteindelijk zelfs nog vooraf gegaan door een buitengewoon geslaagde veiling, waar de meest unieke voorwerpen werden aangeboden: van een autowasbeurt tot een zelfgemaakte taarten.

Kerstactie

Aangezien de ‘kerstgedachte’ bij veel mensen in Nederland nog wel min of meer aanwezig is, leek de kerstperiode onze tieners een goed moment voor een speciale actie. De meest uiteenlopende kerstproducten werden zelfgemaakt door de tieners (met een beetje hulp natuurlijk) en tegen een mooie winstgevende prijs verkocht aan iedereen die ze maar wisten te strikken!

Open Doors nieuwjaarsduik

Onze dappere helden bleken zoveel hart voor de zaak te hebben dat ze zelfs bereid waren om de kou te trotseren en na een relatief kort nachtje een nieuwjaarsduik te nemen in de winterse Noordzee in Scheveningen om nóg meer geld op te kunnen halen voor Open Doors. Het spreekt voor zich dat deze actie op de nodige (financiële) steun kon rekenen van de rest van de gemeente en de kennissenkringen van de tieners. Ook met deze actie werd namelijk weer een heel mooi bedrag opgehaald voor onze vervolgde broeders en zusters in de Heer.

Het was zeer indrukwekkend om zo met elkaar ons best te doen om onze broeders en zusters op zo’n praktische manier te ondersteunen. Dat was erg leerzaam en het heeft ook zeker geholpen om ons bewust te zijn van hoe belangrijk is om ook voor hen (en hun vervolgers!) te bidden. Dat blijven we dan ook zeker doen!