Tieners

De tieners komen iedere vrijdagavond bij elkaar. We starten om 19.30.
Eén keer per maand beginnen we om 18.30, dan eten we samen patat, pizza en broodjes hamburger. Tieneravonden waarom? Omdat :

  • je leert sterk te staan in je geloof
  • je ontdekt dat God en plezier elkaar niet uitsluiten maar versterken
  • je ervaart dat je groeit in eigenwaarde
  • je ervaart dat je groeit in vriendschappen
  • je ontdekt dat je groeit in je talenten
  • je leert dat God in ‘kleine’ dingen van je leven ook Groots betrokken wil zijn en je ook daarin helpt.
  • Je ontdekt dat je je niet hoeft te schamen voor je geloof en graag vrienden meeneemt
  • Je leert dat Gods Woord antwoorden biedt op vragen waar jij mee zit
  • Je ontdekt dat de leiding een Passie heeft voor Jezus en die passie graag over wil dragen
  • Waar toffe spellen, goede films, gekke uitdagingen, goede gesprekken, persoonlijke gebeden en Bijbelstudies  elkaar zo aanvullen dat je niets wil missen!

 

Elke vrijdag in de maand heeft een eigen invulling.

Avond 1:  Game check

Met spel, uitjes en ontspanning geven we uitdrukking aan onze vriendschap in geloof.
Het doel van deze avond is onderling plezier, saamhorigheid en mogelijkheid tot het meenemen van vrienden. Natuurlijk is er een korte inleiding. We beginnen deze avond om 18.30 met een heerlijke snack- maaltijd!
We vermaken ons met Games, FIFA toernooi, spelletjes, Levend Stratego, naar de film, bowling, strand, Reeuwijkse plassen, chillen, survivallen etc!

Avond 2:  Brain check

Tof uitdagend onderwijs! We leren op deze avond om zelf de bijbel te begrijpen en uit te leggen. We stellen vragen over de bijbel en geestelijke principes. We ontdekken antwoorden door middel van onderwijs, video,toneel en spel. We hebben het ook over de vragen die anderen aan ons stellen, vragen over het ontstaan van de bijbel, Schepping en evolutie en de uitdagingen van een dagelijks leven met God. Daarna verwerken we het onderwijs in opdrachten die we kiezen.

Avond 3: Media check

Iedereen heeft talenten en hobby’s. Deze zetten we in om ons geloof te uiten. We maken gebruik van allerlei media, zoals muziek, dans en video. Maar ook het schrijven van brieven aan vervolgde christenen, acties opzetten, voorbereiden van bijzondere samenkomsten zijn manieren waarop we ons geloof in onze talenten tot uiting laten komen

 

Avond 4: Life check

Als tieners is ons dagelijks leven vol uitdagingen. In kleine groepjes met een vaste leider, bespreken we deze uitdagingen. Samen zoeken we naar oplossingen, bidden we en leren we Gods stem te verstaan. Met elkaar zoeken we naar geestelijke groei en eigen verantwoordelijkheid.  Zo zijn we er voor elkaar en groeien we in onderlinge vriendschap en in onze relatie met de Here Jezus.