Samenkomsten

Iedere zondag komen we in ons eigen gebouw met jong en oud bij elkaar.

Je bent van harte welkom met ons mee te vieren! Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan gewoon eens langs of stuur een mail: info@ecderivier.nl of bekijk onze online diensten

Veelgestelde vragen

''We vormen met elkaar een een familie van ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, uit allerlei culturen die samen willen leven zoals Jezus het heeft bedoeld''

We komen samen aan de Antwerpseweg 5 in Gouda. Je kan op ons eigen terrein of in de directe omgeving makkelijk parkeren.

De samenkomst begint om 10:00 uur, tenzij anders is aangegeven op de website. Zie voor actuele informatie: de agenda

Het Evangelisch Centrum is een halfuur voordat de samenkomst begint al open. Het is handig om sowieso 5 á 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Dan heb je alle tijd om rustig rond te kijken, een plaats te zoeken en eventueel een praatje te maken.

Er staat meestal iemand bij de ingang die je begroet. Deze persoon maakt je graag wegwijs. Je kunt daar ook vragen aan stellen.

Ga naar binnen, glimlach als dat lukt, groet mensen die je ziet, en kijk rond voor een lege plek. Zet je telefoon op stil.

De stoelen staan richting het podium opgesteld. Als je naast mensen gaat zitten, vraag altijd even of de plaats vrij is. Knoop een gesprekje aan als dat wil.

De samenkomsten zijn voor iedereen die en keer wil meemaken hoe wij een samenkomst met elkaar vieren. Ook is iedereen welkom die graag meer wil leren over het geloof in Jezus Christus. Je bent ook helemaal op je plek als je graag wil groeien in de roeping die God op je leven heeft, of gewoon als je samen met andere christenen God wil ontmoeten!

Kortom: iedereen is welkom!

Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. We ontvangen geregeld mensen die in een rolstoel zitten of met een kinderwagen of rollator komen. Je hoeft dit dus niet van tevoren aan te geven. In het gebouw is ook een invalidetoilet aanwezig.

Kinderen zijn van harte welkom! Er is een aparte kinderdienst in hetzelfde gebouw voor alle kinderen van groep 0 tot en met groep 8 van de basisschool. Uitzonderingen zijn de feestdagen waarop we met jong en oud samen een familiedienst vieren.

De kinderen beginnen in de grote zaal met hun ouders / verzorgers en zingen de eerste liederen mee. Al vrij snel wordt er een lied gezongen waarbij de kinderen op het podium mogen meezingen als ze dat willen. Daarna mogen de kinderen naar hun eigen kinderkerk. Sommige kinderen blijven liever bij hun ouders in de grote zaal, dat kan ook.

Na de verkondiging komen de kinderen weer terug en beleven we samen met de kinderen het laatste deel van de dienst.

Voor de allerkleinste kinderen is er crèche. Hier mag je je kind al direct brengen, voordat de dienst start en na de dienst weer ophalen.

Bij de ingang is een garderobe om je jas op te hangen. Daar hangt ook een spiegel. Tijdens de samenkomst is het gewoon toegestaan om zachtjes naar het toilet te gaan. Aan beide zijden van de zaal zijn toiletten.

Je hoeft niets mee te nemen. Je kunt een (online) Bijbel meenemen zodat je zelf mee kan lezen. Je kan ook pen en papier meenemen als je aantekeningen wil maken van de preek. De teksten van de liederen verschijnen op een scherm, zodat je mee kan zingen. Je kunt een flesje water meenemen voor tijdens de dienst.

De toegang is gratis. Als je wilt, kun je na afloop een gift in het offerblok bij de uitgang doen, maar dat is niet verplicht. Er verschijnt meestal ook een QR-code aan het eind van de samenkomst om digitaal een gift te kunnen doen. Het is fijn om de onkosten samen met elkaar te kunnen dragen!

Met enige regelmaat zijn er specifieke doelen waar je aan kunt bijdragen, zodat we samen aan Gods Koninkrijk kunnen bouwen. Als dat zo is wordt dat apart afgekondigd. Elke gift is natuurlijk van harte welkom, maar voel je dus vooral niet verplicht.

  • We starten met aanbidding door het zingen van liederen en daarna mogen de kinderen op het podium een lied meezingen.
  • De kinderen mogen vervolgens naar hun eigen ruimten gaan.
  • De samenkomst gaat verder met het zingen voor en tot de Heer.
  • Daarna wordt er een stuk uit de Bijbel gelezen en begint de verkondiging.
  • Na de verkondiging volgen er meer liederen
  • De kinderen komen terug vanuit de kinderkerk.Enthousiast vertellen ze wat ze geleerd hebben en laten ze zien wat ze hebben gemaakt.
  • Op dat moment is er ook ruimte voor mededelingen en nieuws uit De Rivier.
  • De kinderen bidden dan met ons op het podium waarna we de zegen ontvangen en met elkaar nog een lied zingen.
  • Dan begint de onderlinge ontmoeting en hebben we gelegenheid met elkaar te connecten.

Meestal begint de dienst om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 11:30 à 12.00 uur.

Wij hebben geen dresscode. Ga voor iets comfortabels waar jij je prettig in voelt. 

In de koude maanden is het handig om warme kleding aan te trekken, omdat het een hoog gebouw is en je geregeld stil zit.

Tijdens de samenkomst zijn er momenten dat de we stil zijn, zingen, gaan staan of zitten, of waarin een aantal mensen de handen in de lucht steken. Soms knielen er mensen tijdens een gebed. Klinkt dat verwarrend?! Dat valt in de praktijk reuze mee.

 Je hoeft namelijk niks en niemand zal je gek aankijken als je blijft zitten of je handen niet in de lucht steekt. Iedereen doet wat bij hem of haar past. Kijk gewoon een beetje om je heen en doe mee als je wilt. Doe niets waar je je niet bij op je gemak voelt. Je bent tot niets verplicht. We komen samen voor God en Hij “ziet het hart aan” en let niet zo op uiterlijke dingen!

In Evangelisch Centrum De Rivier komen we net als in het Nieuwe Testament als familie samen om te zingen, te bidden, de Bijbel te bestuderen en samen de maaltijd te gebruiken. Na de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting. Je kan napraten over de dienst, andere mensen leren kennen en elkaar opbouwen. Er is koffie/thee en koek aanwezig. Ook is er soep, salade, fruit of brood met wat smeersels. Iedereen is welkom om na de samenkomst te blijven, maar voel je vooral niet verplicht om te blijven. Vergeet niet al je spullen weer mee naar huis te nemen

Tot slot

Hopelijk heb je een beetje een idee gekregen van wat er zich allemaal tijdens een samenkomst afspeelt. We hopen dat voor jou eventuele drempels nu wel weggenomen zijn zodat je je vrij voelt om eens langs te komen. 

Je bent van harte welkom!